Τζατζίκι με κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Μεσημεριανό/Βραδινό/Ενδιάμεσο

Υλικά

  • 2 κύπελλα Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ (300g)
  • 3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε το αγγούρι καιτοτοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά για να χάσει τα υγρά του. Στραγγίζουμε καλά και το στεγνώνουμε με μια πετσέτα.
  • Προσθέτουμε στο μπλέντερ το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μέντα και λίγο πιπέρι.
  • Όταν αναμιχθούν καλά, προσθέτουμε και το κεφίρ και ανακατεύουμε.

Καταναλώνουμε το κρεμώδες αυτό τζατζίκι με ωμά λαχανικά ή παξιμάδια για ένα ελαφρύ ενδιάμεσο γεύμα ή συνοδέψτε τα ψητά μας με αυτό.

Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου