Υλικά (για 4-6 μερίδες)
- 2 ποτήρια (500ml) πινόμενο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 μικρή κολοκύθα , ψημένη και πολτοποιημένη
- 2 γλυκοπατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 φλιτζ. ζωμός ή συνδυασμός ζωμού και νερού
- 1 κουτ. της σούπας φρέσκια τριμμένη πιπερόριζα
- ½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. της σούπαςμέλι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ζωμό, το μέλι, τα μπαχαρικά και αλάτι. Αν ο ζωμόςδεν καλύπτει τα λαχανικά, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Σιγοβράζουμε για 30 με 45 λεπτά ή έως ότου όλα τα λαχανικά να είναι πολύ τρυφερά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά τη σούπα και τη βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για 20 έως 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κεφίρ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου