Σούπα κολοκύθας με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Μεσημεριανό/Βραδινό/Ενδιάμεσο

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 2 ποτήρια (500ml) πινόμενο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 1 μικρή κολοκύθα , ψημένη και πολτοποιημένη
  • 2 γλυκοπατάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 φλιτζ. ζωμός ή συνδυασμός ζωμού και νερού
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκια τριμμένη πιπερόριζα
  • ½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. της σούπαςμέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ζωμό, το μέλι, τα μπαχαρικά και αλάτι. Αν ο ζωμόςδεν καλύπτει τα λαχανικά, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 30 με 45 λεπτά ή έως ότου όλα τα λαχανικά να είναι πολύ τρυφερά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά τη σούπα και τη βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για 20 έως 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κεφίρ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου