Ζυμαρικά με λαχανικά και σάλτσα τομάτας με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Μεσημεριανό/Βραδινό

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

  • 1 ποτήρι (250ml) πινόμενο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 500g ζυμαρικά
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε ραβδάκια
  • ½ τσαμπί σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
  • 800g ψιλοκομμένες τομάτες (συσκευασμένες)
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκος βασιλικός και παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια σε ένα ταψί ψησίματος πάνω σε λαδόκολλα . Τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά (για περίπου 20 λεπτά).
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις τομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά τη σάλτσα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά,τα στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε τη σάλτσα και το κεφίρ
  • Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και γαρνίρουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα.

Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ζυμαρικά με λαχανικά και σάλτσα τομάτας με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Μεσημεριανό/Βραδινό

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

  • 1 ποτήρι (250ml) πινόμενοΚεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 500g ζυμαρικά
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε ραβδάκια
  • ½ τσαμπί σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
  • 800g ψιλοκομμένες τομάτες (συσκευασμένες)
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκος βασιλικός και παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια σε ένα ταψί ψησίματος πάνω σε λαδόκολλα . Τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να γίνουντρυφερά (για περίπου 20 λεπτά).
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις τομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσειγια 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά τη σάλτσα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά,ταστραγγίζουμε καλά και προσθέτουμετη σάλτσα και το κεφίρ
  • Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και γαρνίρουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα.

Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου