Υλικά (για 6-8 μερίδες)
- 1 ποτήρι (250ml) πινόμενο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
- 500g ζυμαρικά
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε ραβδάκια
- ½ τσαμπί σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
- 800g ψιλοκομμένες τομάτες (συσκευασμένες)
- αλάτι, πιπέρι
- φρέσκος βασιλικός και παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια σε ένα ταψί ψησίματος πάνω σε λαδόκολλα . Τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά (για περίπου 20 λεπτά).
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις τομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά τη σάλτσα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά,τα στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε τη σάλτσα και το κεφίρ
- Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και γαρνίρουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα.
Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου