Pancakes κανέλας & Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Πρωινό

Υλικά (για 8 αφράτα pancakes ή 16 μικρά):

  • ¾ φλιτζ. πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. της σούπας. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. του γλυκού bakingpowder
  • 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. της σούπας. λιωμένο βούτυρο, μη αλατισμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κύπελλο (150g)Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • φρούτα εποχής της αρεσκείας μας
  • μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ με φρούτα (δαμάσκηνο, ακτινίδιο ή ροδάκινο και βρώμη).

Εκτέλεση

  • Στο φλιτζάνι με το γάλα προσθέτουμε το ξύδι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το bakingpowder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το αβγό και τη βανίλια στο μίγμα του γάλακτος.
  • Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παχύρευστη ζύμη.
  • Σε έτοιμο προθερμασμένο τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο ή λάδι ρίχνουμε κάθε φορά λίγη ποσότητα από τη ζύμη να γίνουν τα pancakes όσο χοντρά και αφράτα επιθυμούμε.
  • Γαρνίρουμε με το κεφίρ και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας μας.

Χριστίνα Μαυρογιάννη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου